Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено податкову адресу сільгоспвиробника: куди подавати декларацію, щоб підтвердити статус платника – єдинника

Реклама

Головне управління ДПС у Харківській інформує, що згідно з пп. 298.8.1 ПКУ сільськогосподарські товаровиробники, щоб підтвердити статус платника єдиного податку, щорічно подають до 20 лютого загальну податкову декларацію з податку на поточний рік про всі площі земельних ділянок, з яких його справляють. Йдеться про сільськогосподарські угіддя (рілля, сіножаті, пасовища, багаторічні насадження), землі водного фонду внутрішніх водойм (озера, ставки та водосховища).

Декларацію платника єдиного податку четвертої групи подають контролерам за своїм місцезнаходженням, місцем перебування на податковому обліку, за формою, що затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578.

Податківці зауважили, що податковою адресою юрособи (її відокремленого підрозділу) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (абз.1 п. 45.2 ПКУ).

При зміні податкової адреси платника єдиного податку останнім податковим періодом за такою адресою вважають період, у якому подано контролерам заяву щодо її зміни (п. 294.7 ПКУ).

Таким чином, змінивши податкову адресу, що пов'язана зі зміною адміністративного району, юрособа - сільгоспвиробник подає загальну Декларацію на поточний рік контролерам за місцем перебування на податковому обліку, тобто за новою податковою адресою.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини