Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи складати РК до ПН за операцією з вивезення товарів у митному режимі експорту при зміні суми компенсації їх вартості

22 березня 2024, 13:30
79
0
Автор:
Реклама

У випадку зміни митної вартості експортованого товару розрахунок коригування до податкової накладної, складеної за операцією з вивезення товарів за межі митної території України, складають у разі оформлення аркуша коригування до відповідної митної декларації.. На цьому фахівці ДПС наголосили в роз'ясненні із категорії 101.15 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Також контролери відмічають, що якщо до митної декларації не оформлюють аркуш коригування, то розрахунок коригування до такої податкової накладної складати не потрібно.

Разом з тим, кожен конкретний випадок податкових взаємовідносин при здійсненні платником податку господарських операцій повинен розглядатися за умови чіткої ідентифікації усіх обставин здійснення таких операцій (зокрема, в частині умов, за яких відбувалася зміна компенсації вартості вивезених у митному режимі експорту товарів). Саме тому, контролери радять з порушеного питання звернутися до контролюючого органу за індивідуальною податковою консультацією у порядку, визначеному ст. 52 ПКУ, з детальним описом здійснених операцій.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Експорт готової продукції за ціною, нижчою за собівартість».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини