Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Канада продовжить дію Угоди про вільну торгівлю з Україною, але з оновленими умовами

22 березня 2024, 14:20
164
0
Автор:
Реклама

Канада завершила процес ратифікації оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною: генерал-губернатор Канади Мері Саймон підписала законопроєкт про ратифікацію оновленої Угоди, після чого він набув чинності, повідомив Укрінформ. Аби підприємці обох країни змогли скористатися перевагами Угоди, її ще має ратифікувати Україна.

Первісно Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. У вересні минулого року під час візиту до Оттави Президент Володимир Зеленський разом із прем'єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену Угоду, яка тепер охоплює також торгівлю послугами, а не лише товарами, а також регулює інвестиції, взаємини у телекомунікаціях й інших перспективних сферах.

В оновленій угоді Україна і Канада розширюють можливості для підприємств, які мають не тільки українську, а ще й іноземну складову у своїй продукції. Іншим важливим елементом оновлення є те, що у сфері інвестицій та послуг вона дозволяє сторонам усе, що не заборонено.

Міністр торгівлі Канади Мері Нг заявила, що угода дасть змогу канадським підприємствам зрештою допомогти Україні в економічній реконструкції та післявоєнному відновленні. Вона зазначила, що модернізована Угода «сприятиме відкритій, передбачуваній та інклюзивній торгівлі, підвищить прозорість, зменшить витрати для бізнесу та підтримає економічне відновлення та довгострокове процвітання України».

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини