Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До якого періоду відносити індексацію зарплати, що нарахована за минулі періоди

Реклама

Індексацію здійснюють спираючись на Закон України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.1991 р. № 1282-ХІІ та Порядок проведення індексації грошових доходів населення, що затверджений постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078.

Податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області наголосили, що об'єктом індексації грошових доходів населення є оплата праці як грошовий дохід громадян, одержаний ними в гривнях на території України і який не має разового характеру (ч. 1 ст. 2 Закону № 1282-ХІІ, п. 2 Порядку № 1078).

Водночас єдиний внесок обчислюють щомісяця на підставі бухгалтерських та інших документів, згідно з якими нараховують або підтверджують виплати, на які нараховують єдиний внесок відповідно до ч. 3 ст. 9 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Згідно з п. 1 розд. IV Порядку № 4 Додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» до Розрахунку призначений для щоквартального формування платниками єдиного внеску щодо кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй зарплати у розрізі місяців звітного кварталу.

Тож, якщо заробітну плату нараховують за попередній звітний період (уточнюють кількість відпрацьованого часу, виявляють помилки), донараховані суми включають до зарплати місяця, у якому проводити такі донарахування.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини