Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скасувати помилково проведену через ПРРО суму

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Київській області зауважили, що сформований через ПРРО розрахунковий документ із помилковою сумою за розрахункову операцію можна скасувати операцією «сторно». Для цього слід зареєструвати таку операцію на фіскальному сервері, сформувати фіскальний номер розрахункового документа на таку операцію та зазначити фіскальний номер розрахункового документа, який сторнується (п.8 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну 23.06.2020 р. № 317).

Отже, операцію «сторно», у зв'язку з помилково проведеною розрахунковою операцією ПРРО, виконують стосовно останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО (фіскальний касовий чек, Z- звіт).

Проте, якщо ПРРО вже було сформовано інші розрахункові документи, операцію «сторно» не проводять. За таких умов скасовують помилково проведену розрахункову операцію через ПРРО шляхом реєстрації від'ємної суми (формування видаткового чека).

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини