Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який порядок зберігання ПН та РК, для їх надання під час проведення перевірки

28 березня 2024, 11:30
1073
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПСУ надали відповідь на питання «Який порядок зберігання податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних, для їх надання контролюючим органам під час проведення перевірки?»

Контролери відзначили, що податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних, складені в електронній формі, повинні зберігатися платниками ПДВ на електронних носіях інформації у формі, що дає змогу здійснити перевірку їх цілісності на цих носіях.

Під час проведення перевірки платники ПДВ зобов'язані надати посадовим (службовим) особам контролюючого органу доступ до таких електронних носіїв інформації, а у випадках, визначених законом, також надати копії податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних, засвідчені підписом платника або його посадовою особою та скріплені печаткою (за наявності).

Радимо також ознайомитися зі статтею «Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: строки зберігання документів».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.16 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини