Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли слід перевести стрілки годинника

Реклама

Перехід на літній час, нагадали на сайті Урядового порталу, є загальноприйнятою міжнародною практикою. В Європейському Союзі діє Директива 2000/84/ЕС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 р. про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах - членах ЄС запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий - в кінці жовтня.

Україна також переходить на літній час, а тому 31 березня о 3 (третій) годині за київським часом стрілку годинника слід перевести на 1 (одну) годину вперед.

Переходимо на зимовий і літній час спираючись на постанову Кабміну «Про порядок обчислення часу на території України» від 13.05.1996 р. № 509.

Отже, щорічно в останню неділю березня о 3 годині годинникову стрілку переводимо на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня - о 4 годині на 1 годину назад.

Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджують літній час з метою ефективного використання світлої частини доби.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини