Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадяни, які надають в оренду майно повинні подати звітність до 1 травня

1 квітня 2024, 11:25
304
0
Автор:
Реклама

Якщо нерухомість або інше майно орендує юрособа або ФОП, то податковим агентом є орендар. Він зобов'язаний утримувати та перераховувати до бюджету ПДФО за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5 %.

Якщо житлову нерухомість орендує фізособа, то ПДФО та військовий збір має сплачувати власник майна.

Громадяни, які зобов'язані задекларувати доходи мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня поточного року. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС у Харківській області.

Вони можуть подати декларацію через «Електронний кабінет» https://cabinet.tax.gov.ua/ , за наявності особистого кваліфікованого електронного підпису.

Для зручності платників податків ДПС в особистому Електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб - платників податку та відомостей про об?єкти нерухомого чи рухомого майна.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Податкова безпідставно нарахувала МПЗ за землю? Потрібна звірка!»

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини