Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яких помилок слід уникати платникам ПДВ, заповнюючи таблиці даних

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Черкаській області звернули увагу на найбільш поширені помилки, які допускають платники ПДВ, заповнюючи таблиці даних.

1. Які документи, крім пояснень, слід додавати до таблиці даних платника податку?

Відповідно до п. 14 Порядку № 1165 таблиці даних платники податку подають з поясненням, в якому зазначають вид діяльності і посилаються на податкову та іншу звітність. Крім пояснень платники можуть надавати копії документів для підтвердження достовірної інформації, зазначеної в таблиці даних. Зокрема, проте не виключно, платник надає інформацію про основні фонди, які використовує у виробничій діяльності, джерела їх походження та документи, що підтверджують їх придбання/оренду тощо.

2. Чи можна подавати таблицю даних платника податку «на випередження» щодо продукції, яку наразі виготовляють/вирощують?

Отримана попередня оплата за товари, постачання яких ще не відбулося, не позбавляє платника податку права навести у таблиці даних платника податку інформацію щодо товарів стосовно яких вона отримана.

3. Які типові помилки допускають платники податку при заповненні таблиць даних платника податку?

Типові помилки, які допускають платники ПДВ заповнюючи таблиці даних:

  • зазначають коди товарів згідно з УКТЗЕД в такому порядку, що неможливо прослідкувати зв'язок між кодами придбання і кодами постачання;

  • зазначають коди КВЕД, яких немає в реєстраційних даних платника;

  • подають таблиці даних платника податку без пояснення з посиланням на податкову та іншу звітність суб'єкта господарювання.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Також важливі публікації:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини