Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшення мобілізаційного віку до 25 років – Закон підписано

3 квітня 2024, 09:07
2870
0
Автор:
Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 30.05.2023 р. №3127-IX. Йдеться про законопроєкт №9281, прийнятий парламентом ще у травні минулого року. Увесь цей час акт лежав без руху, себто без президентського підпису. Вочевидь, через те, що він торкається чутливого питання - зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років. Тепер же ця ініціатива стане повноцінним правилом.

Реалізація закону унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву шляхом взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників

Раніше законодавством передбачалося, що на військовий облік військовозобов'язаних підлягають взяттю громадяни, які досягли 27-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини