Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які терміни подання заяви за формою № 1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ

4 квітня 2024, 11:45
155
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПСУ надали відповідь на питання «Які терміни подання заяви за формою № 1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ?».

Контролери наголосили, що у разі добровільної реєстрації особи як платника податку або особи, яка проводить операції з постачання конфіскованого майна, знахідок, скарбів, майна, визнаного безхазяйним, майна, за яким не звернувся власник до кінця строку зберігання, та майна, що за правом успадкування чи на інших законних підставах переходить у власність держави (у тому числі майна, визначеного у ст. 243 МКУ), незалежно від того, чи досягає вона загальної суми від здійснення операцій із постачання товарів/послуг, визначеної п. 181.1 ПКУ, а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками податку та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

У разі переходу осіб із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку, на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ, за умови, що такі особи підлягають обов'язковій реєстрації - не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ.

У разі зміни ставки єдиного податку реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Онлайн-навчання через платформу Instagram: як формувати ПЗ із ПДВ»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини