Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який тип об’єкта зазначити у формі № 20-ОПП, якщо приміщення орендовано Центру евакуації з тимчасовим розміщенням осіб з інвалідністю

4 квітня 2024, 13:25
59
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПСУ надали відповідь на питання «Який тип об'єкта оподаткування при заповненні повідомлення за ф. № 20-ОПП необхідно обрати платнику податків, який орендував нежитлове приміщення для роботи Центру евакуації з тимчасовим розміщенням осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення?»

Контролери відзначили, що повідомлення № 20-ОПП заповнюють дотримуючись Пам'ятки для заповнення розділу 3 Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (Додаток до повідомлення № 20-ОПП).

Графу 3 "Тип об'єкта оподаткування" у повідомленні № 20-ОПП заповнюють відповідно до рекомендованого довідника типів об'єктів оподаткування (далі - довідник), що оприлюднений на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html).

Обирають із довідника відповідного типу об'єкта оподаткування враховуючи принцип укрупнення інформації (у разі його застосування), вид діяльності, для якої такий об'єкт оподаткування відкривають, створюють чи реєструють, та належності об'єкта за своїм функціональним призначенням до наявного типу об'єкта оподаткування у довіднику.

Об'єкт нежитлової нерухомості є узагальненим поняттям.

Для обрання із довідника типу об'єкта оподаткування про орендоване платником податків нежитлове приміщення, що використовується ним безпосередньо у своїй господарській діяльності, у графі 3 "Тип об'єкта оподаткування" повідомлення № 20-ОПП можливо зазначити наприклад: готель, комплекс, санаторій, будинок відпочинку, гуртожиток тощо.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Переукладення договору оренди внаслідок збільшення вартості оренди: чи подавати повідомлення за формою № 20-ОПП».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини