Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують за неправильно оформлені лікарняні – ПФУ

4 квітня 2024, 14:15
320
0
Автор:
Реклама

Згідно зі статтею 23 Закону №1105 підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є сформований на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність або документа, що засвідчує факт усиновлення дитини, встановлення опіки над дитиною, листок непрацездатності. Листок непрацездатності формується в електронній формі, а потім надсилається страхувальникам, з якими застрахована особа перебуває у трудових відносинах (за основним місцем роботи та за сумісництвом) через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

У разі необхідності лікар закладу охорони здоров'я може видати паперовий листок непрацездатності. Оформлення паперового листка непрацездатності має відповідати вимогам Інструкції №532.

За порушення порядку оформлення листка непрацездатності накладання штрафу чинним законодавством не передбачено, наголосило Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві. Аде відповідно до п. 4.1 Розділу IV Порядку №23, фінансові (штрафні) санкції можуть бути застосовані у разі виявлення порушень порядку використання страхових коштів (у т.ч. щодо оплати листків непрацездатності). Підставою для прийняття рішення про повернення страхових коштів Фонду та застосування фінансових санкцій є акт перевірки, яким задокументовані випадки порушення страхувальником порядку використання страхових коштів Фонду.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини