Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що чекає на військових та військовозобов’язаних , які мають статус обмежено придатних – МО

5 квітня 2024, 16:50
3743
0
Автор:
Реклама

Закон № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу «обмежено придатний», був 4 квітня опубліковано, а набере чинності 4 травня. Міноборони роз'яснило, що чекає на військових та військовозобов'язаних, які мають цей статус.

Отже, скасування статусу «обмежено придатний» не означає автоматичний перехід до статусів «придатний» або «непридатний». Обмежено придатні громадяни мать повторно пройти ВЛК протягом 9 місяців після набрання чинності законом, тобто до 04.02.2025 р.

Після повторного огляду військові, які визнані непридатними, - будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними - продовжать службу.

Військовозобов'язані, визнані непридатними, будуть виключені з військового обліку, а визнані придатними - можуть проходити службу.

До 4 серпня уряд має визначити оновлений перелік захворювань для визначення придатності/непридатності до військової служби.

Усі зміни в оплаті праці та кадровому обліку в 2024 році відстежуйте в LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини