Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підтвердити витрати у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям для отримання податкової знижки

Реклама

Контролери Головного управління ДПС у Харківській області нагадали, що платник ПДФО має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року (ст. 166 ПКУ).

Витрати, які дозволено включати до податкової знижки, перелічені у п.166.3 ПКУ.

До цього переліку включені суми коштів або вартість майна, які платник перерахував (передав) у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, у розмірі, що не перевищує 4% суми його загального оподатковуваного доходу звітного року (пп. 166.3.2 ПКУ). Причому такі організації на дату перерахування (передачі) коштів та майна повинні відповідати умовам, визначеним п. 133.4 ПКУ.

Податківці також нагадали, що витрати, які включають до податкової знижки мають бути документально підтверджені згідно з п. 166.2 ПКУ, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка хоче отримати податкову знижку. Також витрати підтверджують копії договорів, в яких обов'язково відображена вартість товарів (робіт, послуг) і строк оплати за них.

Декларуючи право на податкову знижку на суму коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником податку у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, платник, серед іншого, повинен надати контролерам копію договору про пожертву. При здійсненні благодійних внесків неприбутковим організаціям такої вимоги законодавством не передбачено.

Копії перерахованих у пп. 166.2.1 ПКУ документів (крім електронних розрахункових документів) слід надавати разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів зберігати протягом строку давності, встановленого ПКУ.

Водночас, якщо понесені витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, платник податків у податковій декларації про майновий стан і доходи має вказати лише реквізити електронного розрахункового документа (пп. 166.2.2 ПКУ).

Фізособи, зауважили у ДПС, у яких є право на податкову знижку, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини