Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари — ДПС

Реклама

Підакцизними товарами законотворці назвали товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які ПКУ встановлено ставки акцизного податку (пп. 14.1.145 ПКУ). Про це нагадали податківці Головного управління ДПС у Харківській області.

Також контролери зауважили, що максимальні роздрібні ціни - це ціни, встановлені на підакцизну продукцію з урахуванням усіх видів податків та зборів.

Проте акцизний податок з реалізованих торговцями підакцизних товарів не включають до максимальної роздрібної ціни (пп. 14.1.106 ПКУ).

Виробники та імпортери повинні наносити максимальні роздрібні ціни на споживчу упаковку підакцизних товарів разом з датою їхнього виробництва згідно зі ст. 220 ПКУ. При цьому у ст. 220 ПКУ автори прописали, що установлені виробником або імпортером максимальні роздрібні ціни до 10 числа запроваджують з 15 числа місяця, в якому подано декларацію. Водночас такі ціни установлені не пізніше ніж 25 числа - з 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому декларацію подано контролерам.

Встановлені та задекларовані максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари діють до їх зміни у порядку, що встановлений ПКУ.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини