Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як обчислювати податок на нерухоме майно за будівлю сільгосптоваровиробника, частку якої здають в оренду — ДПС

Реклама

Сільськогосподарський товаровиробник (юридична та фізична особа), який надає в оренду, лізинг, позичку частину будівлі, споруди, яка перебуває у його у власності, обчислює податкові зобов'язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по зазначеним у відповідних договорах оренди, лізингу, позики частинам будівель, споруд. Мова про будівлі та споруди, які належать до класу «Нежитлові сільськогосподарські будівлі» (код 1271) Класифікатора.

Згідно з пп. 266.2.1 ПКУ об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об'єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

Так, зауважили податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області, відповідно до пп. «ж» пп. 266.2.2 ПКУ не оподатковують податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу «Нежитлові сільськогосподарські будівлі» (код 1271) Класифікатора будівель та споруд НК 018-2023, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини