Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Добровільна сплата ЄСВ: коли неможливо укласти договір

Реклама

Податківці надали роз'яснення щодо випадків у яких контролери відмовлять в укладенні договору про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування або договору про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата ЄСВ).

Контролери розповіли, що відповідно до ч. 7 ст. 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI контролюючий орган відмовить в укладенні договору про добровільну участь особі, якщо вона:

  • підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню;

  • не відповідає іншим вимогам, що прописані у ч. 1 «Платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску» ст. 10 Закону № 2464-VI;

  • подала неповні або недостовірні відомості;

  • раніше уклала договір про добровільну участь, дія якого не припинена або за яким не виконано передбачені договором умови;

  • бажає укласти договір на строк менше одного року.

В інших випадках, інформують у ДПС, контролюючі органи не можуть відмовити особі в укладенні договору про добровільну участь.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.05 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини