Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес хоче електронний документообіг між ТЦК і підприємцями

10 квітня 2024, 12:10
546
0
Автор:
Реклама

Компанії-члени Європейської бізнес асоціації просять віце-прем'єра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та міністра оборони Рустема Умерова звернути увагу на ситуацію комунікації між бізнесом і ТЦК та СП. В асоціації відзначають складність процесу, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП, обмежену кількість прийомних годин, черги, відсутність чіткого переліку та адрес ТЦК та СП, відсутність зворотного зв'язку щодо деяких запитів тощо. Зазначене, в сукупності, часто значно ускладнює продуктивну комунікацію та процес виконання бізнесами своїх зобов'язань.

Більше того, це негативно впливає і на якість ведення військового обліку, створює додаткове адміністративне навантаження для бізнес та є важливим фактором у прийнятті рішень щодо розширення бізнесу та збільшення інвестицій в економіку.

Тож спільнота ЕБА пропонує ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з ТЦК та СП в частині ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов'язаних та звірки списків військовозобов'язаних. Крім того, передбачити: публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації. Також встановити чіткі строки для ТЦК та СП щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень тощо. Крім того, запровадити необхідність для ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз'ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини