Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може єдинник продавати фізособам вирощений на особистому підсобному господарстві тютюн

10 квітня 2024, 13:00
115
0
Автор:
Реклама

Суб'єкт господарювання підлягає обов'язковій реєстрації як платник акцизного податку контролюючими органами за місцезнаходженням юросіб, місцем проживання ФОПів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому розпочато господарську діяльність. . Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС у Житомирській області.

При цьому, контролери наголосили, що не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп суб'єкти господарювання (юрособи та ФОП), які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізосіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин).

Таким чином, особа, що здійснює діяльність з вирощування та реалізації тютюну, який за кодом згідно з УКТ ЗЕД належить до підакцизних товарів, є платником акцизного податку та повинна зареєструватися платником акцизного податку відповідно до п. 212.3 ПКУ.

При цьому, платники єдиного податку першої - третьої груп ФОП не можуть здійснювати виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів, зокрема, тютюну, тютюнової сировини чи відходів.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Чи може єдинник на 2-й групі торгувати слабоалкогольними напоями».

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини