Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Що зміниться на ринку послуг автотранспорту за законопроєктом № 4560

Реклама

Комітет з питань транспорту та інфраструктури схвалив до другого читання розгляд урядового законопроєкту № 4560, який розроблений Мінінфраструктури. Інформація про це розміщена на сайті Урядового порталу.

Документом автори планують врегулювати ринок послуг автомобільного транспорту та його діяльність відповідно до норм Європейського Союзу. Фактично, йдеться про євроінтеграцію послуг цієї сфери та адаптацію норм українського законодавства до актів ЄС.

Ухвалення законопроекту в цілому дозволить:

  • підвищити рівень надання послуг з перевезень;

  • забезпечити відповідність українських автомобільних перевізників вимогам ЄС;

  • підвищити конкурентоспроможність національних перевізників на європейському ринку автомобільних перевезень;

  • забезпечити цифровізацію державних послуг на автомобільному транспорті.

Схвалена редакція законопроєкту визначає особливості ліцензування на автомобільному транспорті відповідно до положень Регламенту (ЄС) № 1071/2009.

Водночас важливою нормою є впровадження системи отримання свідоцтв професійної компетентності менеджерів (управителей) з перевезень.

Також йдеться про впровадження механізму підтвердження бездоганної ділової репутації автомобільних перевізників. Наприклад, відсутність порушень, штрафів чи інших санкцій до перевізника.

Редакція, яку підтримав комітет, також встановлює заходи впливу на автомобільних перевізників та норми, які регулюватимуть усі аспекти щодо адміністративних правопорушень у сфері внутрішніх та міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини