Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що змінить новий Закон про мобілізацію – коментар від Міноборони

12 квітня 2024, 15:27
3384
0
Автор:
Реклама

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону розповів, до чого готуватися після набуття чинності законом про мобілізацію. Зокрема, військовозобов'язані повинні будуть мати при собі документи «на вулиці», а також оновити дані в територіальних центрах комплектування.

Посадовець зазначив, що після набуття чинності закону про мобілізацію необхідно буде носити при собі військово-обліковий документ. Йдеться про чоловіків віком від 25 до 60 років. Документи потрібно буде показувати на вимогу представника ТЦК, прикордонної служби чи поліцейського.

Дмитро Лазуткін також наголосив, що військовозобов'язані матимуть 60 днів на оновлення своїх даних у ТЦК. «Окрім цього буде запроваджено електронний кабінет і також там можна буде оновлювати дистанційно свої дані. Якщо ви одружилися, якщо у вас народилися діти, якщо ви змінили місце проживання, це можна буде завантажити завдяки цьому електронному кабінету. Реєстрація в ньому добровільна і не є обов'язковою», - вказав він.

Речник МО також повідомив, що Міністерство оборони спільно з Генеральним штабом працюватиме над окремим законопроєктом, який регулюватиме ротацію і звільнення в запас військовослужбовців: «Над цими нормами вже працювало Міноборони і планувалося, що це увійде до закону про мобілізацію. Але зважаючи на те, що такі зміни відбулися, не дослухатися до головнокомандувача було б нелогічно, бо він поінформований найбільше... Тепер ці напрацювання будуть використані. В принципі вже почалися роботи, засідання робочих груп. Спільно Міноборони і Генштаб будуть працювати над цим законопроєктом».

За його словами, законопроєкт буде представлено вже найближчим часом, а громадськість знатиме, на якому етапі розробка цього закону.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини