Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли Президент може підписати законопроєкт про мобілізацію – віцеспікер

15 квітня 2024, 10:04
2617
0
Автор:
Реклама

Впродовж двох тижнів Президент України Володимир Зеленський підпише законопроєкт про мобілізацію. Про це розказав віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телемарафону.

За словами Корнієнка, найоптимістичніший сценарій передбачає підписання закону за наступні два тижні. Текст закону опублікують і він набуде чинності. "Однак потрібно відраховувати певні строки, тому що частина норм одразу діє, а деякі - за місяць", - пояснив Корнієнко.

Віцеспікер сказав, що наразі у парламенті не зареєстровано жодних постанов, які б блокували підписання ухвалених змін до закону про мобілізацію. Тобто немає перепон, які заважали б набранню документом чинності. Хіба що перед підписанням закону Офіс Президента перевірятиме його на відповідність Конституції. Однак навряд чи там варто очікувати якихось сюрпризів.

"Ми чекаємо ще один день ці постанови. За два попередні дні їх не було. І це добрий знак. Я думаю, що з понеділка спікер зможе його підписати, направити на підпис президенту. У президента буде два тижні, і я думаю, він затягувати не буде", - висловився Корнієнко.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини