Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки назвало три умови для доплати медикам закладів освіти

15 квітня 2024, 14:20
641
0
Автор:
Реклама

Відповідно до Постанови №67 медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності передбачено доплату у розмірі 20% посадового окладу за роботу у несприятливих умовах праці та надання здобувачам освіти психологічної підтримки. Для отримання такої доплати медичний працівник має пройти онлайн-курс «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP», що підтверджується відповідним документом, з метою виявлення та перенаправлення здобувачів освіти з можливими психічними розладами до спеціалістів у сфері охорони здоров'я.

Зазначена доплата встановлюється медичним працівникам закладів освіти, які пройшли зазначений онлайн-курс, здійснюють свої посадові обов'язки безпосередньо на робочому місці в закладах освіти, у яких освітній процес здійснюється за очною, поєднанням очної та дистанційної форми здобуття освіти, та надають кваліфіковану допомогу дітям, які перебувають у стресовому психоемоційному стані під час непередбачуваних ситуацій, наприклад повітряних тривог, оскільки учні можуть відчути різке погіршення фізичного або психічного стану.

Інших додаткових умов для отримання доплати постановою не передбачено. Про це йдеться у листі Мінекономіки від 15.03.2024 № 4707-05/19764-09.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини