Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В які строки ФОПам сплачувати податкові зобов’язання, визначені у Декларації за 2023 рік

18 квітня 2024, 14:10
179
0
Автор:
Реклама

Громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, до 01 серпня 2024 року мають сплатити податкові зобов'язання, визначені ними у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС у Харківській області.

Протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи податкові зобов'язання мають сплатити ФОПи, а також ФОП, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізособи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).

Податківці зауважили, що платник податку - фізособа, який зобов'язаний подати податкову декларацію, визначити та сплатити податкові зобов'язання, сплачує за кодами бюджетної класифікації:

  • «11010500» - «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

  • «11011001» - «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Нагадаємо, що реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України можна знайти у довіднику «Реквізити бюджетних рахунків».

Радимо також ознайомитися зі статтею «Декларування заробітної плати, отриманої за кордоном: як сплачувати ПДФО та ВЗ в Україні».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини