Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковують ПДФО суми допомоги на користь військовослужбовців

Реклама

Контролери Головного управління ДПС у Вінницькій області зауважили, що відповідно до змін, внесених Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» від 23.02.2024 р. № 3603-IX, не оподатковують ПДФО суми допомоги, виплаченої (наданої) благодійниками, у тому числі благодійниками - фізособами, на користь військовослужбовців (резервістів) у порядку, прописаному у Законі «Про благодійну діяльність та благодійні організації» від 05.07.2012 р. № 5073-VI.

Йдеться про військовослужбовців та резервістів, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров'я, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, під час безпосередньої участі у відсічі збройної агресії та забезпеченні нацбезпеки у період дії воєнного стану, якщо такі особи безпосередньо перебували в районах здійснення згаданих заходів.

Також не оподатковують ПДФО надані благодійниками суми на користь членів сімей таких військовослужбовців (резервістів), якщо вони загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва.

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини