Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оприбутковувати готівку у відокремленому підрозділі юрособи — ДПС

Реклама

Готівку, що надходить до кас, оприбутковують в день її одержання в повній сумі відповідно до п. 11 розділу ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою НБУ від 29.12.2017 р. № 148.

Підприємства на підставі Положення № 148 зобов'язані розробити та затвердити внутрішнім документом порядок оприбуткування готівки в касі. У порядку слід максимально врахувати особливості роботи як підприємства, так і його відокремлених підрозділів. Йдеться про внутрішній трудовий розпорядок, режим роботи, графіки змінності, порядок та особливості здавання готівкової виручки (готівки) до банку. Для відокремлених підрозділів порядок оприбуткування готівки в касі встановлюють та доводять внутрішніми документами підприємства. Розроблений порядок повинен відповідати вимогам цього Положення № 148 та не суперечити законодавству України (п. 12 розділу ІІ Положення № 148).

Посадовці Татарбунарської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомили, що п. 40 розд. IV Положення № 148 прописано, що підприємства, які мають відокремлені підрозділи, визначають порядок взаємодії відокремлених підрозділів із бухгалтерією внутрішнім документом. Це надважливо, коли відокремлені підрозділи юрособи проводять касові операції і режим їх роботи не збігається з розпорядком функціонування бухгалтерії підприємства (у тому числі у вихідні та святкові дні).

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини