Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як надавати довідки-розрахунку на виплату зарплати в електронній формі — ДПС

Реклама

На виплату зарплати платник ЄСВ складає довідку-розрахунок за формою згідно з додатком 1 до Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, що затверджений наказом Мінфіну від 16.09.2022 р. № 291 (п. 4 Порядку)

Причому контролери невідкладно погоджують довідку-розрахунок в електронній або паперовій формі, надану платником ЄСВ.

Проте податківці можуть і відмовити у погодженні за умови:

  • невідповідності довідки-розрахунку формі, визначеній у додатку 1 до Порядку; недостовірності викладеної в довідці-розрахунку інформації;

  • подання довідки-розрахунку до контролюючого органу не за місцем взяття на облік платника єдиного внеску.

Один примірник погодженої довідки-розрахунку в паперовій формі надають обслуговуючому надавачу платіжних послуг, другий - контролерам, а третій - залишається у платника ЄСВ.

Довідку-розрахунок в електронній формі платник ЄСВ надає до обслуговуючого надавача платіжних послуг дотримуючись законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.02.2003 р. № 851-IV та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 р. № 2155-VIII.

У розділі «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету платник ЄСВ може надіслати податківцям належним чином оформлену довідку-розрахунок в електронній формі за ідентифікатором форми J1330001 (для юросіб) або F1330001 (для фізосіб). Після надходження електронний документ проходить автоматизовану перевірку.

Інформацію про отримання та дату реєстрації довідки-розрахунку в контролюючому органі платник податків може переглянути у вкладці «Вхідні» розділу «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету (також квитанції про приймання та обробку можна переглянути в розділі «Перегляд звітності» та розділі «Введення звітності»). Датою реєстрації довідки-розрахунку вважають день її отримання контролерами.

Податківці Головного управління ДПС у Рівненській області зауважили, що погоджену довідку-розрахунок в е-формі (або відмову у погодженні) контролери невідкладно направляють платнику ЄСВ в Електронний кабінет. При цьому інформацію про погодження або надання відмови у погодженні довідки-розрахунку вносять до журналу реєстрації та опрацювання довідок-розрахунків (абз. 9 п. 4 Порядку).

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Радимо прочитати:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини