Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата праці посадових осіб місцевого самоврядування – комітет ВРУ підтримав зміни

24 квітня 2024, 12:50
502
0
Автор:
Реклама

Парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування (реєстр. №11054), про який ми вже розповідали. За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проєкт №11054 за основу.

Нагадаємо, що метою цього законопроєкту є:

- удосконалення принципів служби в органах місцевого самоврядування, соціальних гарантій і статусу службовців місцевого самоврядування;

- посилення публічного контролю за дискреційними повноваженнями органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб при затвердженні матеріально-фінансового забезпечення службовців місцевого самоврядування.

Пропонуються зміни до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», а саме:

  • встановлюється мінімальний розмір посадового окладу посадової особи місцевого самоврядування на рівні не менше мінімальної заробітної плати;

  • запроваджується обов'язкове оприлюднення рішень органів місцевого самоврядування про встановлення премій, доплат за додаткове навантаження, інших грошових виплат посадовим особам місцевого самоврядування з їх обґрунтуванням на офіційному веб-сайті відповідної ради не пізніше 10 календарних днів з дня прийняття відповідного рішення.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини