Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутність податкових перевірок для добросовісних платників – Закон прийнято за основу

25 квітня 2024, 10:05
1027
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що у Верховній Раді зареєстрований проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства (№11084 від 13.03.2024 р.). Заплановано запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які будуть користуватися перевагами у податковому адмініструванні під час воєнного стану. До Переліку щоквартально повинні потрапляти юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимогам до рівня сплати податків, до рівня нарахування заробітної плати тощо).

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

І ось парламент прийняв цей проєкт за основу, тож відповідні зміни у ПКУ цілком можуть стати реальністю.

«Якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищий за середні по галузі рівень заробітної плати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється», - каже нардеп Ярослав Железняк. За його словами, платники податків, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги:

- мораторій на документальні перевірки;

- скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування - 5 календарних днів;

- індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів;

- за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі у режимі відеоконференції;

- платник податків на свій запит у п'ятиденний строк має право отримати відомості про наявну у контролюючого органу податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2024 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини