Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок вживаних авто виводять з тіні — законопроєкт № 9083

Реклама

В умовах війни російської федерації проти України надходження до державного бюджету України від автомобільного ринку стали другими за величиною після надходжень від бізнесу, пов'язаного з торгівлею нафтопродуктами.

Наразі законотворці планують спростити адміністративні процедури, щоб покращити якість послуг, збільшити оперативність їх надання, а також зменшити адміністративні, фінансові і трудові витрати.

Тож 23 квітня ВРУ прийняла за основу законопроєкт № 9083, автори якого пропонують внести зміни до:

  • Закону України «Про дорожній рух» в частині звільнення суб'єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов'язку перереєстровувати на себе вживані транспортні засоби, які були придбані як товар для їх наступного продажу кінцевим споживачам;

  • Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в частині звільнення суб'єктів господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов'язку подавати до сервісних центрів МВС документи з відміткою відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття на військовий облік (зняття з військового обліку) вживаних транспортних засобів, які були придбані як товар для їх наступного продажу кінцевим споживачам.

«Скасування безглуздої державної реєстрації вживаних автомобілів торгуючою організацією на себе, навіть якщо вона їх купує як товар для подальшого перепродажу - стане запорукою для виведення з тіні ринку, розширення діяльності білих автотрейдерів та ліквідації схем, через які бюджет недоотримує податки», - стверджує Данило Гетманцев.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини