Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРУ ухвалила Закон про правонаступництво у трудових відносинах

Реклама

Парламент 25 квітня ухвалив Закон «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо правонаступництва у трудових відносинах» (урядовий законопроєкт № 8244). Про це повідомив Олексій Гончаренко. Також нардеп вказав, що цей законопроєкт є одним з євроінтеграційних.

«Передбачається, що роботодавець має продовжувати дію трудового договору з працівниками у разі передачі бізнесу чи якоїсь частини іншій особі. І також роботодавець має інформувати працівників про дату такого правонаступництва», - зазначив Олексій Гончаренко.

Проєктом передбачено, що:

  • при передачі суб'єкта господарювання трудові відносини працівників продовжуються із набувачем. Права і обов'язки за трудовими договорами між працівниками і відчужувачем, що існували, переходять до набувача.

  • при передачі суб'єкта господарювання статус і функції виборного органу первинної профспілкової організації зберігаються на тих же самих умовах і підлягають виконанню тих же самих умов, які існували до переходу прав і обов'язків від відчужувача до набувача.

Відчужувач та набувач зобов'язані не пізніше 10 робочих днів до передачі суб'єкта господарювання повідомити виборний орган первинної профспілкової організації про:

  • дату або орієнтовну дату передачі суб'єкта господарювання;

  • причини передачі суб'єкта господарювання;

  • правові, економічні та соціальні наслідки передачі суб'єкта господарювання для працівників;

  • будь-які заходи, передбачені стосовно працівників.

При цьому про зміни істотних умов праці, які спричинені передачею суб'єкта господарювання, працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за 2 місяці.

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини