Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи скасовувати кваліфікований сертифікат відкритого ключа при зміні податкової адреси

25 квітня 2024, 16:00
175
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС надали відповідь на питання «Чи необхідно скасовувати кваліфікований сертифікат відкритого ключа та отримувати новий у разі зміни податкової адреси платника податків (місця проживання ФО або місцезнаходження ЮО)?».

Контролери нагадали, що кваліфікований сертифікат електронного підпису - сертифікат електронного підпису, що видається кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг (далі - Надавач) і відповідає вимогам, встановленим ч. 2 ст. 23 Закону № 2155.

Кваліфіковані сертифікати відкритих ключів можуть містити інші необов'язкові додаткові спеціальні атрибути, визначені у стандартах для кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

У разі зміни відомостей, що містяться у кваліфікованому сертифікаті електронного підпису чи печатки, користувач у триденний строк з дня настання таких змін повідомляє про це Надавачеві та надає документи, що підтверджують відповідні зміни.

Таким чином, якщо кваліфіковані сертифікати відкритих ключів містять інформацію щодо податкової адреси платника податків (місця проживання фізособи або місцезнаходження юрособи), то у разі зміни таких відомостей, платнику податків необхідно звернутися до Надавача щоб скасувати кваліфікований сертифікат відкритого ключа та отримати новий.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Автограф у "цифрі", або Як обліковувати ключі ЕЦП?»

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 301.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Платите меньше - получайте больше! Только в апреле экономьте 50% при заказе LIGA 360 Бухгалтер (Премиум). Успейте заказать по выгодной цене.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини