Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повідомляти органи ДПС про прийняття учня на виробничу практику — Держпраці

Реклама

Для проходження виробничої практики слухачами професійно- технічних закладів (далі - ПТНЗ) ці заклади освіти укладають відповідні договори із підприємствами, установами та організаціями. Під час виробничої практики учні (слухачі) ПТНЗ виконують на виробництві роботи відповідно до навчальних планів і програм.

За виконані учнями роботи під час виробничої практики підприємства здійснюють оплату праці відповідно до укладених договорів про навчально- виробничу практику за фактично виконану роботу. Ці кошти перераховують на розрахунковий рахунок ПТНЗ з метою виплати учням 50% зарплати за проходження виробничої практики. Інші 50% зарплати, нарахованої за час виробничої практики учням ПТНЗ, використовують навчальні заклади.

Відтак, трудові відносини із учнями ПТНЗ під час виробничої практики не виникають, трудові договори не укладаються, повідомлення про прийняття працівника на роботу до органів ДПС не подається. Про це повідомили спеціалісти Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні економте 50% при замовленні LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Встигніть замовити за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини