Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Японія усувають подвійне оподаткування — законопроєкт у Раді

Реклама

Раніше ми вже писали, що 19 лютого 2024 року Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав Конвенцію між Україною та Японією про усунення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням та Протокол до неї.

Кабмін, як суб'єк законодавчої ініціативи, 24 квітня зареєстрував у ВРУ проєкт Закону «Про ратифікацію Конвенції між Урядом України та Урядом Японії про усунення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи та запобігання податковим ухиленням і уникненням та Протоколу до неї» (реєстр. № 0258). Про це у своєму телеграм-каналі написав Тарас Мельничук, постійний представник КМУ у ВРУ.

Законопроектом урядовці пропонують ратифікувати Конвенцію між Урядом України та Урядом Японії про усунення подвійного оподаткування та Протокол до неї.

Конвенцією з Протоколом встановили правила розподілу між Україною та Японією прав оподаткувати певні видів доходів, що одержують резиденти однієї Договірної Держави з джерел у іншій Договірній Державі, зокрема, обмежили право країни, що є джерелом доходу, на:

  • оподаткування дивідендів (5% - для дивідендів, які отримує компанія Договірної Держави, що володіє принаймні 25% капіталу компанії іншої Договірної Держави, яка такі дивіденди виплачує);

  • процентів (10% та 5%, якщо бенефіціарним власником процентів є банк, страхова компанія або торговець цінними паперами, або визнаний пенсійний фонд, або якщо проценти сплачують щодо боргових вимог, що виникають у результаті продажу обладнання чи товарів або надання послуг у кредит)

  • роялті (5%).

Хочете отримати найвигіднішу ціну на преміум-рішення LIGA 360: Бухгалтер? Тільки зараз для тарифу діє спецпропозиція. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини