Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

30 квітня 2024 року – останній день подання звітності та сплати податків

30 квітня 2024, 11:50
1887
0
Автор:
Реклама

На останній день квітня випадає крайній шанс подати окремі види податкової звітності та розрахуватися з бюджетами за певними податками. Зокрема, громадяни, самозайняті особи та підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) мають задекларувати свої минулорічні доходи не пізніше 30 квітня.

Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний 2023 рік

Отже, 30 квітня 2024 року є граничним терміном подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний 2023 рік. Це стосується ФОП на загальній системі оподаткування, фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та пересічних громадян (якщо у них є підстава для декларування).

Платник може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

За умови якщо у платника податку відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені згідно зі ст. 13 ПКУ, то відповідно до ст. 170 Кодексу такий платник зобов'язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня року, наступного за звітним.

Граничний термін подання звітності фізичними особами контролерами КІК

Термін подання контролюючими особами - фізичними особами Звітів про контрольовані іноземні компанії за 2022 та 2023 звітні періоди теж припадає на 30 квітня. Згідно з п. 54 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, звіт про КІК має бути поданий контролюючими особами одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи.

Після подання контролюючою особою скороченого Звіту у встановлені законодавством строки, така особа зобов'язана подати повний Звіт до кінця календарного року, наступного за звітним (податковим) роком. До звіту про КІК в обов'язковому порядку додаються завірені належним чином копії фінансової звітності КІК, що підтверджують розмір прибутку КІК за звітний (податковий) рік.

Останній день сплати податків

А ще 30 квітня 2024 року - останній день сплати наступних податків:

- за березень 2024 року рентної плати (за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини; користування радіочастотним ресурсом України; транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами; транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України);

- плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за березень 2024 року;

- єдиного податку з юридичних осіб платниками четвертої групи за I квартал 2024 року;

- авансового внеску з податку на прибуток підприємств з пунктів обміну іноземних валют за квітень 2024 року;

- податку на додану вартість за березень 2024 року;

- акцизного податку за березень 2024 року;

- єдиного податку платниками ІV групи фізичними особами - підприємцями за І квартал 2024 року;

- за березень 2024 року податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді процентів на поточний або депозитний банківський рахунок; процентів на вклади члена кредитної спилки;

- за березень 2024 року податковим агентом податку на доходи фізичних осіб, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку;

- за березень 2024 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини