Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові пільги на територіях активних бойових дій: хто може скористатися

Реклама

Щоб захистити всіх платників податків, які розташовані на територіях активних бойових дій, 30 квітня Кабмін підтримав зміни до п. 1 постанови КМУ «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» від 06.12.2022 р. № 1364.

Ними передбачені податкові пільги платникам податків на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси. Зокрема, дозволити не нараховувати та не сплачувати окремі види податків на таких територіях.

Станом на 30 квітня, нагадали на сайті Урядового порталу, державні електронні інформаційні ресурси функціонують на таких територіях, що належать до територій активних бойових дій:

1. Дніпропетровська область: м. Нікополь (Нікопольська міська територіальна громада (ТГ), с. Червоногригорівка (Червоногригорівська селищна ТГ) та інші.

2. Донецька область: Костянтинівська міська ТГ, Лиманська міська ТГ та інші.

3. Запорізька область: Преображенська сільська ТГ (частково) та інші.

4. Миколаївська область: м. Очаків (Очаківська міська ТГ), Куцурубська сільська ТГ.

5. Харківська область: Кіндрашівська сільська ТГ, Курилівська сільська ТГ (частково) та інші.

6. Херсонська область: Херсонська міська ТГ, Білозерська селищна ТГ та інші.

Крім того, вважають в Мінреінтеграції, імплементація акта дозволить усунути різночитання при реалізації житлового сертифіката на придбання об'єкта житлової нерухомості на територіях можливих бойових дій.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини