Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня – Міноборони запустить мобільний застосунок

3 травня 2024, 12:00
6680
0
Автор:
Реклама

Електронний кабінет військовозобов'язаного - одна з найбільш очікуваних зараз новацій, що й не дивно. Як він працюватиме? У травні Міноборони запускає мобільний застосунок для військовозобов'язаних. Він буде доступним для завантаження на смартфонах в App Store та Google Play Market. Ви можете максимально швидко оновити дані і побачити, які дані щодо вас є у реєстрі Оберіг, каже Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Чи обов'язково завантажувати застосунок? Ні, це зручність, яку пропонує держава. Мобільний застосунок - один із способів оновлення даних, яке необхідно зробити впродовж 60 днів з 18 травня. Ви можете особисто звернутись до ТЦК, ЦНАП або ж зробити це дистанційно через застосунок.

Оновити дані щодо себе онлайн і не порушити вимоги законодавства потрібно впродовж 60 днів від набрання чинності змін до закону про мобілізацію, тобто, до 16 липня.

Також Катерина Черногоренко пояснила що саме потрібно буде оновити: номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання.

Черногоренко запевнила, що для того, аби оновити дані, достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК: «Буде можливість робити це дистанційно, без візиту до ТЦК та СП. Надалі, для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв'яжеться із військовозобов'язаним і далі це буде робота між військовозобов'язаним і безпосередньо працівником ТЦК… Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, в тому числі із з-закордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов'язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70-80%, тому що це буде дуже зручно».

Окрім того посадовиця повідомила, що Міністерство оборони найближчим часом запровадить електронний запис для відвідування ТЦК: «Я думаю, що найближчим часом зможемо розгорнути електронну чергу для відвідування ТЦК та СП. Думаю, що зробимо це достатньо швидко. Принаймні, команда Міністерства оборони вже працює над цим. Я думаю, що інструмент, який вже розгорнутий, зможе стати доступним найближчим часом… Далі проведемо консультації з ТЦК та СП і зможемо це організувати».

За її словами, впровадження цього інструменту є реакцією на ті виклики, які є зараз: «Величезні черги, які зараз ми маємо можливість спостерігати, викликані в тому числі і схваленням мобілізаційного закону, який накладає на військовозобов'язаних обов'язок оновити свої дані. Тому у багатьох людей з'явилася потреба це зробити. Тому ми будемо реагувати і виправляти це дуже швидко».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини