Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контролери КІК повинні відображати повну інформацію в звітах — ДПС

6 травня 2024, 11:58
111
0
Автор:
Реклама

ДПСУ звертає увагу, на необхідності відображення повної інформації в звітах про КІК.

В Електронному кабінеті платника податків наявна форма Звіту про КІК з ідентифікатором форми: J0108701 - для юросіб, та F0108701 - для фізосіб.

Водночас норми пункту 392.4 ПКУ передбачають перелік умов, у разі дотримання яких скоригований прибуток КІК не включається до бази оподаткування контролюючої особи.

При цьому, у разі, якщо прибуток КІК звільняється від оподаткування відповідно до положень цього пункту, контролююча особа звільняється від обов'язку розраховувати скоригований прибуток КІК.

Контролери звернули увагу, що ПКУ не встановлено окремих правил або виключень для платника податку - контролюючої особи щодо невідображення у Звіті про КІК інформації, визначеної, зокрема, підпунктами "е", "є", "ж", "и" підпункту 392.5.3 ПКУ, а отже, така інформація підлягає відображенню у відповідних графах Звіту про КІК (графи 29 - 34).

Таким чином, у випадку звільнення від оподаткування прибутку КІК, відсутні правові підстави для невідображення у Звіті про КІК інформації, визначеної підпунктами "е", "є", "ж", "и" підпункту 392.5.3 ПКУ.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Резиденти створили іноземну юридичну компанію: коли подавати повідомлення та звітність про КІК?»

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини