Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли ДПС відмовляє у реєстрації платником єдиного податку

15 травня 2024, 14:30
174
0
Автор:
Реклама

Відповідно до підпункту 291.5.8 ПКУ, не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп платники податків, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, що виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин). Податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання, не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

Відтак, підставою для контролюючих органів при прийнятті рішення про відмову у реєстрації фізичної особи-підприємця платником єдиного податку є наявність у такого платника податків податкового боргу зі сплати податків та зборів, за якими визначені грошові зобов'язання, в тому числі, які не пов'язані із здійсненням господарської діяльності (крім наявної недоїмки зі сплати єдиного внеску), акцентують фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини