Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачують філії екологічний податок — ДПС

Реклама

Суб'єктами господарювання є юридичні особи, які створені відповідно до ЦКУ, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до ГКУ, а також інші юрособи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку.

Вищевказані суб'єкти можуть відкривати свої філії, представництва, інші відокремлені підрозділи без створення юрособи.

Підприємство має право створювати філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, проте такі відокремлені підрозділи не мають статусу юрособи і діють на основі положення про них, затвердженого підприємством (ч. 4 ст. 64 ГКУ).

Тобто філії, відділення та інші відокремлені підрозділи не належать до платників екологічного податку, у зв'язку з тим, що вони не мають статусу юрособи.

Платниками екологічного податку при здійсненні викидів стаціонарними джерелами забруднення, скидів та розміщення відходів філіями, відділеннями та іншими відокремленими підрозділами, зауважили у Головному управлінні ДПС у Київській області, є підприємства (установи, організації), до складу яких входять такі філії та підрозділи.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини