Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий порядок оформлення військово-облікових документів – постанова КМУ

20 травня 2024, 16:55
16068
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 16.05.2024 г. № 559 затвердив Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Також установили, що військово-облікові документи, оформлені до набрання чинності цією постановою, вважаються дійсними на всій території України до видачі військово-облікового документа нового зразка.

Постанова передбачає, що військово-обліковий документ оформляється (створюється) та видається (замінюється):

  • в електронній формі - засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі - Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Дія (у разі технічної реалізації);

  • у паперовій формі - на бланку, форма якого затверджена Постановою № 559.

При цьому особа може мати на бланку лише один військово-обліковий документ.

Військово-обліковий документ в електронній формі формується на безоплатній основі за бажанням особи після проходження нею електронної ідентифікації та автентифікації.

Військово-обліковий документ в електронній формі та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу. Бланк військово-облікового документа у паперовій формі виготовляється самостійно районними (міськими) ТЦК та СП або їх відділами згідно з вимогами, зазначеними у додатку до Порядку № 559.

РТЦК та СП можуть роздруковувати бланк військово-облікового документа, який формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Бланк військово-облікового документа виготовляється з паперу і має розмір 148 х 210 міліметрів (формат А5). У верхній лівій частині лицьового боку документа вклеюється кольорова фотокартка його власника, яка засвідчується гербовою мастиковою печаткою.

Громадянин України може передавати військово-обліковий документ на бланку працівнику, відповідальному за ведення військового обліку, для внесення змін за умови одержання розписки, оформленої за формою згідно з додатком 3 до Порядку № 559. Військово-обліковий документ на бланку повертається громадянину України не пізніше семи робочих днів з дня видачі такої розписки.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

LIGA ZAKON запрошує на безкоштовний вебінар: "Бронювання військовозобов'язаних працівників" (24 травня, 11:00). Участь безкоштовна за умови реєстрації. Зареєструватися за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини