Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінити дані в Реєстрі застрахованих осіб — інструкція від ПФУ

Реклама

Посадовці ПФУ нагадали, що Реєстр застрахованих осіб - це унікальний автоматизований банк даних, у якому створено персональну електронну облікову картку з унікальним номером, де накопичується, зберігається, автоматично обробляється інформація про фізичних осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, та інформація, необхідна для обчислення і призначення страхових виплат.

Переглянути інформацію, що містить персональні дані, зауважили посадовці, можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Якщо виявлено некоректні відомості в персональних даних в особистому кабінеті, застраховані особи мають можливість подати до ПФУ анкету для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстрі застрахованих осіб.

Важливо, що сформувати та подати анкету можна в особистому кабінеті на вебпорталі е-послуг ПФУ.

Для цього потрібно лише:

  • авторизуватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою КЕП (кваліфікованого електроного підпису);

  • у розділі «Комунікації з ПФУ» обрати пункт «Анкета для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб»;

  • заповнити екранну форму анкети;

  • поставити мітку «Я даю згоду на передачу та обробку моїх персональних даних»;

  • прикріпити скан-копію паспорта, а також документів, що підтверджують зміну даних (наприклад, свідоцтво про шлюб, довідка про присвоєння реєстраційного номера платника податків, витяг з реєстру територіальної громади);

  • підписати анкету КЕП. Для цього обрати файл ключа та ввести пароль;

  • натиснути кнопку «Відправити до ПФУ». Після надсилання заяви на екрані з'явиться повідомлення «Запис збережено та відправлено на розгляд до ПФУ»;

  • результат обробки заяви можна переглянути в особистому кабінеті в розділі «Мої звернення». Після того як фахівець Фонду опрацює анкету, звернення набуде статусу «Виконано».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини