Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено систему початкової загальновійськової підготовки — законопроєкт прийнято в цілому

Реклама

Учнями закладів середньої освіти передбачено вивчення навчального предмета “Захист України”. Проте, наявність неузгодженості нормативно-правових актів перешкоджає оновленню підходів вивчення навчального предмета “Захисту України”, відповідно до вимог сучасності, а також сприяє стереотипізації ролі гендеру у питаннях захисту України.

Щоб привести у відповідність чинні Закони України щодо визначення поняття системи підготовки, що здійснюється шляхом вивчення навчального предмета “Захист України”, законотворці розробили проєкт Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки”, реєстр. № 11092. Цей проєкт сьогодні, 22 травня, в цілому прийняв Парламент.

Його підтримали 297 депутатів, - повідомив Я. Железняк, нардеп.

Отже, замість допризовної підготовки пропонується запровадити початкову загальновійськову підготовку.

Початкову загальновійськову підготовка пропонують викладати на третьому рівні повної загальної середньої освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інших закладах освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності на відповідному рівні повної загальної середньої освіти. Йдеться про навчальний предмет “Захист України” та здійснення заходів спрямованих на військово-патріотичне виховання.

Програми з навчального предмета “Захист України” розроблятиме та буде затверджувати центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах освіти і науки, за погодженням з Міноборони.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини