Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Для бізнесу плануються зміни у сфері ЗЕД — законопроєкти в Раді

Реклама

Для бізнесу заплановані зміни у сфері ЗЕД. Зокрема, Радою одержано та направлено на розгляд комітетів законопроєкти, які, на думку авторів, позитивно впливатимуть на українських товаровиробників, імпортерів та експортерів. Мова про:

Проєкт Закону про захист від демпінгового імпорту, реєстр. № 11267 від 17.05.2024 р. Проєктом планують вдосконалити механізм проведення антидемпінгових розслідувань та застосування антидемпінгових заходів за результатами таких розслідувань з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту.

Прийняття Закону, вважають автори, дозволить розширити можливості національних виробників у захисті їх інтересів від недобросовісного імпорту та доступу до інформації, що зменшить загрозу судових оскаржень рішень за результатами розслідувань.

Також проєкт удосконалює процедури використання інструментів торговельного захисту під час порушення та проведення антидемпінгових розслідувань до умов застосування та ефективності дії антидемпінгових заходів.

Проєкт Закону про захист від субсидованого імпорту, реєстр. № 11268 від 17.05.2024 р. Проєктом розробники пропонують вдосконалити механізм проведення антисубсидиційних розслідувань та застосування компенсаційних заходів за результатами таких розслідувань з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту.

Проєктом Закону передбачена імплементація сучасної міжнародної практики у сфері торговельного захисту, зокрема практики ЄС, що сприятиме адаптації національного законодавства у зазначеній сфері до положень права ЄС. Серед іншого в проєкті Закону буде враховано норми регламентів ЄС, які діють у сфері торговельного захисту.

Проєкт Закону про захисні заходи, реєстр. № 11269 від 17.05.2024 р. У ньому автори прописали шляхи вдосконалення механізму проведення захисних розслідувань та застосування захисних заходів за результатами таких розслідувань з урахуванням міжнародної практики використання інструментів торговельного захисту.

Прийняття проєкту Закону, вважають законотворці, підвищить ефективність застосування Україною захисних заходів для захисту внутрішнього ринку від недобросовісного імпорту з урахуванням сучасної міжнародної практики та вдосконалить механізм проведення захисних розслідувань з урахуванням інтересів усіх заінтересованих сторін розслідування.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини