Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи враховують при визначенні підстав для анулювання реєстрації платником ПДВ період перебування на ставці 2%

24 травня 2024, 13:45
134
0
Автор:
Реклама

Фахівці ДПС надали відповідь на питання «Чи враховуються в розрахунку обсягу оподатковуваних операцій, при визначенні підстав для анулювання реєстрації платником ПДВ, операції з постачання товарів/послуг, здійснені в періоді застосування ставки 2% ?»

Як йдеться у роз'ясненні, Згідно з пп. 9.5 п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ платники єдиного податку ІІІ групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ, звільняються від обов'язку нарахування та сплати ПДВ за операціями з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, а також від подання податкової звітності з ПДВ, а їх реєстрація платником ПДВ є призупиненою.

Під призупиненням реєстрації платником ПДВ для цілей п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ розуміється, що для платників єдиного податку ІІІ групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ, призупиняються права та обов'язки, встановлені розд. V та підрозд. 2 розд. XX ПКУ (у тому числі щодо формування податкового кредиту) на період використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ.

Операції, здійснені платником єдиного податку ІІІ групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. XX ПКУ, вважаються такими, що не є об'єктом оподаткування ПДВ.

Отже, при розрахунку обсягу оподатковуваних операцій, при визначенні підстав для анулювання реєстрації платником ПДВ, операції з постачання товарів/послуг, здійснені в періоді застосування ставки 2%, не враховуються.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Купівля дронів FLV для безкоштовного передання ЗСУ: що з ПДВ і митом».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини