Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив умови оплати праці медпрацівників за ЄТС

27 травня 2024, 11:25
1057
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 14.05.2024 р. №545 упорядкував оплату праці окремих працівників сфери охорони здоров'я на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці. Було внесено зміни до розділу III додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів КМУ від 30 серпня 2002 р. №1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”.

Розділ ІІІ до додатка 2 до Постанови №1298 - це Схема тарифних розрядів посад керівних, наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників, професіоналів, фахівців та інших працівників бюджетних установ, закладів та організацій.

У підрозділі “Професіонали та фахівці” позицію “Лікарі інших спеціальностей, фармацевт, лікар-інтерн, фармацевт-інтерн, лікар-стажист” доповнили новими посадами - професіонали у галузі охорони здоров'я у закладах охорони здоров'я, професіонали з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров'я. Таким чином для новачків встановили схемні тарифні розряди у діапазоні 9-13 розрядів за Єдиною тарифною сіткою.

А ось позицію “Молодші спеціалісти з медичною та фармацевтичною освітою/фахові молодші бакалаври, фахівці з початковим рівнем (короткий цикл) вищої освіти (молодший бакалавр), першим (бакалаврським) рівнем медичної і фармацевтичної освіти та магістри з медсестринства” виклали у новій редакції: “Фахівці з числа працівників сфери охорони здоров?я з освітнім (освітньо-професійним) ступенем фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, у тому числі з немедичною освітою, магістри з медсестринства”. Для них встановлено схемні тарифні розряди у діапазоні 6-10 розрядів за Єдиною тарифною сіткою.

Також у підрозділі “Інші працівники” доповнили позицію “Молодший медичний персонал, допоміжний персонал аптечних закладів, продавець оптики, дезінфектор” такими посадами: екстрений медичний технік, інструктор з надання першої допомоги, оператор оперативно-диспетчерської служби (медицина). Для них встановлені схемні тарифні розряди у діапазоні 3-4 розрядів за Єдиною тарифною сіткою.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини