Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Клуб білого бізнесу запрацює у червні, для нього передбачать можливість бронювання – Гетманцев

28 травня 2024, 09:45
761
0
Автор:
Реклама

Українці мають перетворитися на свідомих платників податків, а держава повинна навчитись ефективно виконувати свої функції. Без подолання корупції та відмови від схем ухилення від сплати податків побудувати успішну країну буде вкрай складно, заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Щодо ідеї законопроєкту про т.зв. «Клуб білого бізнесу» він розповів, що до Клубу потраплять маленькі, середні та великі підприємства, які відповідають трьом критеріям:

- мають податкове навантаження не менше, ніж у середньому по галузі;

- мають зарплату не менше середньої по галузі в регіоні;

- не мають податкових правопорушень (податкового боргу).

Нагадаємо, що йдеться про законопроєкт зі змінами до ПКУ щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства (№11084 від 13.03.2024 р.). Ми вже інформували про цю ініціативу.

Для тих, хто не є членами Клубу білого бізнесу, взагалі нічого не змінюється. А у випадку з «членами Клубу» йтися буде про співвідношення обороту та сплачених податків. «Якщо у тебе податкове навантаження 5% від обороту, то не важливо, у тебе за рік оборот 1 млн грн чи 100 млн грн, це все одно буде навантаження в 5%. І якщо твоє податкове навантаження відповідає середньому в галузі, то цей критерій вже виконали», - каже Гетманцев.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

«Скажу ще те, що раніше не звучало. Ми розглядаємо можливість до другого читання включити для членів Клубу білого бізнесу право на бронювання співробітників», - додав депутат.

Члени Клубу білого бізнесу зможуть уникнути документальних перевірок - якщо виконані суб'єктом господарської діяльності податкові зобов'язання не викликають жодних запитань щодо їх вчасності та повноти. «Але якщо у тебе неприродно низька зарплата (порівняно з твоїми конкурентами), якщо у тебе сплата ПДВ нижча, ніж у середньому по галузі, то держава має право поставити тобі запитання - "чому так?" і провести перевірки. Це ж нормально?», - каже Гетманцев.

Окрім можливості бронювання, платники, що «потраплять у Клуб», матимуть:

- прискорене відшкодування ПДВ (за 5 днів);

- індивідуальні податкові консультації протягом п'яти календарних днів;

- комплаєнс-менеджера, що буде супроводжувати діяльність платника (це попередні консультації щодо вжиття до платника репресивних заходів, які є можливими внаслідок помилок платника).

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2024 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

У сучасному діловому середовищі безпека та зростання залежать від подолання безлічі ризиків: юридичних, комерційних, судових, репутаційних, фінансових та майнових. Ми розуміємо, що зараз саме час діяти по-новому. Ми змінюємо все: пропонуємо нову версію LIGA360, змінюємо ваші можливості роботи з інформацією на всі 360. Нова версія LIGA360 - тепер єдиний комплексний продукт у єдиному інтерфейсі, який об'єднує різні типи інформації та додає нові режими роботи з нею для виявлення й щоденного комплексного моніторингу ризиків і пошуку можливостей для розвитку та зростання. Залишайте заявку на участь у презентації, яка відбудеться 11 червня - і ви зможете першими ознайомитись із перевагами продукту та спробувати його у професійній діяльності бухгалтера і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини