Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи мають податківці повідомляти про проведення позапланової невиїзної перевірки, в зв’язку з припиненням діяльності ФОП

Реклама

Документальну позапланову перевірку проводять також у разі припинення підприємницької діяльності ФОПа або якщо подано заяву про зняття з обліку платника податків (пп. 78.1.7 ПКУ).

До початку проведення позапланової невиїзної перевірки, пов'язаної з припиненням підприємницької діяльності ФОПа або незалежної професійної діяльності фізособи, контролери зобов'язані направити копію наказу та письмове повідомлення про дату початку та місце проведення позапланової невиїзної перевірки.

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області нагадали, що документальною невиїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться в приміщенні контролюючого органу.

ЇЇ проводять посадові особи податкової виключно на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, яке оформлено наказом, та за умови вручення платнику податків (його представнику) у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку та місце проведення такої перевірки (п. 79.2 ПКУ).

Якщо контролери повідомили платника податків про дату початку та місце проведення позапланової невиїзної перевірки рекомендованим листом з повідомленням про вручення, то така документальна перевірка (крім перевірки, визначеної ст. 200 ПКУ) розпочинається не раніше 30 календарного дня з дати надсилання такого повідомлення та копії наказу.

При цьому присутність платника податків під час проведення позапланової невиїзної перевірки не обов'язкова (п. 79.3 ПКУ).

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини