Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У паперовій трудовій книжці нечіткий відбиток печатки на записі – чи потрапляє період в страховий стаж

29 травня 2024, 12:55
436
0
Автор:
Реклама

Що робити, якщо у паперовій трудовій книжці працівника відбиток печатки, який був поставлений під час звільнення на відповідному записі про роботу на підприємстві, - нечіткий? Водночас в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ працівник бачить дані про цей період роботи. Тоді хвилюватися не варто - за наявності в Реєстрі інформації про відповідний період, він зарахований до страхового стажу.

У випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження стажу обов'язково приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Зазначене положення передбачено Порядком №637.

В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України людина може ознайомитись з інформацією про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії, нагадали у ПФУ.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини